16 Haziran 2013 Pazar

Yaz Diyeti


Yaz geliyor. Deniz, bikini, elbiseler kadınları bekliyor. Durum böyle olunca kışın alınan fazla kilolardan da kurtulmak gerek. Aslında bir bakıma buna erkeklerin de ihtiyaçları yok değil. Onlar da kış boyunca kontrol edemedikleri göbeklerinden şikâyetçi. 2013 yaz diyeti, bütün bu sıkıntılara son vermek için, diyetisyenler tarafından özenle hazırlanılmış bir diyet. 7 günü ayrıntılı bir biçimde hazırlanmış bu diyeti, yaza hazırlık olarak, aynı zamanda da yaz boyunca vücudu kontrol altında tutmak için yapmak mümkün. Şimdi diyete geçelim.


yaz diet


Kahvaltı
Her sabah kahvaltıdan önce içilen bir bardak ılık su şart. Kahvaltıda bir dilim peynir yanına 1 adet orta boy domates ya da salatalık. 2, en fazla 3 dilim ekmek. Bir fincan siyah çay (Şekersiz olmasına dikkat edin). Ara öğünde ise şekersiz neskafe ya da türk kahvesi. Yanında tercih edilen 8-10 adet kuruyemiş.

Öğle Yemeği
Zeytinyağlı sebze yemeği, bol miktarda yeşillikli salata (çok az limon ve yağ ilaveli). Yanında tercihe bağlı yoğurt ya da cacık. Bu öğünde ekmek maalesef yok.

Ara Öğün
Bol bol meyve. Kiraz, çilek, karpuz, elma vs. olabilmektedir. Fakat dozunu kaçırmamak gerekir. Seçilen meyveler bir kaseyi geçmemeli.

Akşam Yemeği
Akşam yemeğinde yine bol miktarda salata şart. Fakat yediğiniz ana yemeğe göre salatayı yoğurt ile yer değiştirmeniz mümkün. Akşam yemeklerinde mümkün olduğunda protein ağırlıklı yemekler seçin. Beyaz et, kırmızı et, balık gibi. Yağ oranlarına dikkat ederek pişirin. Bir adet patates de ilave edebilirsiniz.

Gece Öğünü
1 su bardağı süt ya da küçük bir kâse yoğurt tercih edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder